Sunday, March 30, 2008

Grubi građevinski radovi - part TWO/ Mart 30

Ovako izgledaju pojedinačne "stiro-fert" gredice sa ugrađenom armaturom - binderima.

Betoniranje poslednje ploče, pos600, izvedeno je uz pomoć "Stiro-fert" tavaničnih elemenata. Kako je ovde reč o nadgradnji, odlučili smo se za ovu vrstu konstrukcije zbog što manjeg opterećenja postojeće konstrukcije.


Ovako izgleda "Stiro-fert" konstrukcija sa donje strane.


A ovako klasična Fert konstrukcija...


Na postojećem delu objekta, zatečeni su stepenišni krakovi širine 160cm. Odlučeno je da se stepenišni krakovi skrate po širini na 110, kako bi se napravio prostor za liftovsko jezgro, između krakova i podesta... Evo kako izgledaju stepenik nakon odsecanja viška... potpuno ravno, kao da nikad nije ni bilo šire!



Fasadni zid na bočnom konzolnom prepustu je nazidan, ali će po svoj prilici morati da se ruši. Iako je do sad bilo izmena u unutrašnjem rasporedu, tj. strukturi prostora, ovo je prva izmena koja se tiče spoljnog izgleda objekta. Taj zid će se pomeriti translatorno duž konzole ulevo za nekih 1.5-2.0m, opet zbog drugačije organizacije prostora unutar pripadajuće stambene jedinice.

Konzole na IV, V i VI ploči. Podupirači još uvek stoje na svom mestu!


Objekat polako počinje da dobija projektovani oblik. Svi betonski radovi su završeni, sve ploče i stubovi izliveni. Vrši se zidanje fasadnih zidova i pregradnih zidova između stambenih jedinica.

No comments: